Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Propalestinská levicová "aktivistka" na iDnes
Jarda:
Pokud je to ta smlouva kterou se tu kdosi snažil prezentovat tak z ní nic takového nevyplývá. A o tom co je čí nejlépe vypovídá tato mapa https://domino.un.org/maps/m0094.jpg
petahyah:
Ta holka nepřekročila hranici?! Ona se v Izraeli nebo na území samosprávy narodila?
Soudruhu Jardo, jak by se chovala Ukrajina kdyby na Krymu působili "aktivisté" z Řecka žádající odtržení autonomní republiky Krym? Jak by se zachovala vláda Slovenska kdyby odchytila v Komárně - bojovníky za Nagy Magyar Ország třeba z Chile? Jak by se zachovalo Spojené Království, kdyby Ulsteru působyli aktivisté třeba z Ukrajiny žádající odtržení Severního Irska?
Samospráva řídí veškeré záležitosti týkající se domácí politiky včetně tvorby většiny zákonů (moc výkonná, soudní a zákonodárná), Izraeli přísluší jen obrana země, ostraha a kontrola hranic (včetně vízového režimu), kontrola a přerozdělování cel.
Protože nevíš co znamená moc výkonná, je těžké s tebou diskutovat. Já bych se s tebou jako důchodce určitě nehádal o účincích pervitinu, tedy o věci o které nic nevím.
Z druhé strany proč by memohl Izrael okupovat obsazená nepřátelská území? Je na tom něco špatného? Když může území okupovat Polsko, ČR, Slovensko, Francie, Rusko, Rumunsko, Dánsko,.....proč ne Izrael?
Já se spíš divím, že Izrael nevykonává i moc výkonnou, a že neprosazuje transfer nepřátel do palestinského státu Jordánska.
Jarda:
Základní otázkou je kdo je v Palestině doma. Jestli lidé co se tam narodili nebo ti, kteří se tam přistěhovali z Kišiněva, Floridy nebo třeba z Addis Abeby? Dokud nezodpovíme tuto otázku, je další diskuze marná.
petahyah:
--- Citace: Jarda kdy 4. Března 2010, 21:25:08 ---Zkuste si odpovědět na otázky:
Je Ramallah v Izraeli?
Je vyhoštění aktem exekutivy?
Dobrou noc
--- Ukončit citaci ---
Ramla je v Izraeli. Kromě Jordánska, nikdy neexistoval a neexistuje palestinský stát.
Policie (včetně cizinecké a pohraniční) ani armáda nejsou součástí moci výkonné - nevšiml jsem si, že by byla samospráva juntou (součástí výkonné složky státu jsou vláda, prezident, orgány místní samosprávy). Policie a armáda jsou represivní složky státu, určené k udržování pořádku uvnitř státu a jeho vnitřní a vnější bezpečnosti.
Definice vyhoštění, opřená o mezinárodní právo,
(podle Ústavního soudu ČR) - ”vyhoštění” musí být chápáno jako autonomní
institut nezávislý na definici podle vnitrostátního práva a představující jakékoli opatření
vynucující odjezd cizince z území, vyjma extradice.
Vyhostit lze pouze podle zákona. Dívka porušila platné zákony (dokonce i na území samosprávy), a tak byla vyhoštěna.
janagab:
já bych spíš řekla, že základní otázkou je, co to vůbec je Palestina Jardo - co takhle si přečíst, jak, kdy a proč tento název vzniknul a proč se stokrát opakovaná lež stala pro někoho pravdou....
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi