Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
minarety ve Švýcarsku
Zina:
Muslimové do Evropy přícházejí se svými tradicemi ,náboženskými zvyky.Problém je v tom jak píše pán Elazar,že nám tento způsob vnucují.Vypočítavat čím kdo přispěl světu nikomu nepomůže. Pokud chce Evropa,nebo kterákoliv země zachovat způsob stavajícího životního stylu,bude muset nastolit zákony tak,aby se občané cítili bezpeční svobodní.Tak se ptám ?Je to vůbec uskutečnitelné?
Pravdou je, zakažete,vyhostíte jedny,může se lehce stát,že to nezůstane jen u nich.
Elazar:
To je přesně to, co myslím naznačoval scooolie v jiné debatě a co zde už zaznělo - my máme zákony, při jejichž dodržování se občané cítí svobodní a bezpeční. Jen je třeba, aby byly vymáhány a důsledně dodržovány od všech bez rozdílu. A pokud zakážeme nebo vyženeme zákonem jedny, pak jsem si téměř jistý, kdo bude následovat.
Golembievská:
K minaretům ve Švýcarsku bych chtěla říct jen to, že Švýcaři alspoň mají referendum o této a zřejmě i dalších celospol. problémech. V Česku dosud nic takového nebylo. Přitom je naprosto zřejmé, že prakticky žádný obyvatel Česka zde muslimy nechce. Už jen proto, aby se zde neopakoval Londýn. Myslím, že do 30 let by muslimové stihli zvrátit poměr obyvatelstva ve svůj prospěch. Ale především a hlavně platí už nyní, jako platilo vždy, že pokud si při cestě do muslimských zemí nemohu nechat na krku křížek, tak nemohu dovolit, aby si v mé zemi stavěli své kostely. Ať se ideologové jakkoliv snaží, nemohou popřít nutnost dodržovat základní vzájemnou reciprocitu obou náboženství/etnik/kultur. Přičemž platí, že ideologové působící v Česku mají opravdu dlouholetou praxi. Nikdo je totiž po převratě nevyměnil. Viz rodiny Komárků, Mlynářů, Kohoutů a dalších. Právě ti jsou přesvědčenými stoupenci multikulturalismu. Stejně přesvědčeni byli jejich otcové o nutnosti znárodňování, kolchoznictví a lásce k SSSR. Některé z nich jejich vlastní soudruzi nakopli a vyhnali od ideologických koryt, za což nyní požívají velkých výhod. Pokud už to nestihli, tak alepoň musíme poslouchat podobné žvásty jejich potomků. Těm bych doporučovala trochu kajícnosti a modlení se za hříchy otců, či alespoň mlčení.
janagab:
to Elazar
Opravdu už mám pochyby, zda je nutné či vůbec potřebné s Vámi diskutovat. Dokázala jsem Vám jednoznačně (a je to k dispozici všem i na Wikipedii), že Vámi zmiňované vynálezy nepatří islámu,ale předislámskému období. To, že z nich žije naše civilizace dosud nepopírám. Jen malý rozdíl existuje - zatímco naše civilizace - židovsko-křesťanská - se posunula o notný krok kupředu, islámská zaostala. Proto se ptám, co konkrétně islámská kultura přinesla světu. Třeba ta křesťanská - kontaktní čočky - o tom mluvím proto, že jsem z Prostějova a akademik Wichterle je od nás. Začínám mít dojem, že fanatik jste Vy, Elazare, nikoliv já. Ale opravdu nebudu házet perly sviním, takže končím. zdraví Jana
Elazar:
Ano, chápu. Důkazy jsou naprosto jednoznačné, jen malou poznámku na závěr - jste si jistá že kontaktní čočky jsou vynález křesťanské civilizace? Nejsou náhodou vynálezem české? Nebo moravské? Nebo vlastně teď mě napadá rok 1963 - to už byla civilizace komunistická? ;D
(pokud to berete vážně, tak upozorňuji, že to je jen vtip)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi