Judaismus > Obecná náboženská debata
Rabín odhalil jméno Mesiáše
Yan:
--- Citace: Max kdy 13. Srpna 2007, 12:33:38 ---....... "Mili bratia gojim..."
--- Ukončit citaci ---
V rámci pochopení toho vtipu, mohl by mi někdo objasnit: co je to gojim? Případně v čem je ten vtip?
Myslim to vážně. Je mi jasný že v tom slově "gojim" je skryta ta pointa, jen mi uniká.
Samuel:
"goj" je hebrejský výraz pro označení člověka nežidovského vyznání, zpravidla křesťana. "gojim" je pak množné číslo.
Vader:
--- Citace: Samuel kdy 14. Srpna 2007, 13:04:51 ---"goj" je hebrejský výraz pro označení člověka nežidovského vyznání, zpravidla křesťana. "gojim" je pak množné číslo.
--- Ukončit citaci ---
Jeste bych si dovolil podotknout, ze nezidy je vyraz goj/gojim hapan veskrze pejorativne ;)
Samuel:
Já myslel, že něco také necháme k pochopení Yanovi. Vždyť on snad takto z toho vtipu ani nemůže mít radost ;)
fanuel:
--- Citace: Yan kdy 11. Srpna 2007, 13:08:43 ---Tak v tom fanuelovym příspěvku jsem se nějak ztratil..... Kohože to považuje fanuel za Mesiáše? Sebe?
--- Ukončit citaci ---
Zdravím,z duchovního pohledu je to jasný Bůh Jediny Izraele promluvil, několikrát a vždy v přelomový době pro můj duchovní rozhled. Měl jsem vždy na vybranou ani jednou mě k ničemu Bůh Izraele nenutil. Vždy se ale vše vyplnilo s úžasnou přesností a díky tomu jsem na světě živ a zdrav.Poslední oslovení zní (Synu můj už jsi si vybral všechno zlé je čas vyvolit dobré.Dávám ti všechnu moc na zemi, jestli-že zcizoložíš zemřeš) K
tomu cizoložství jak jsem již v příspěvcích uvedl je vše na světě v páru.Cizolžstvo z duchovního rozměru a z lidského rozměru, to první je horší.Fanuel
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi