Judaismus > Obecná náboženská debata

613 micvot

(1/4) > >>

xenakis:
ahoj- tam odešel sem přišel. prohlížím si judaism 101 a napadla mě otázka kolik micvot je dodržováno. Chtěl bych se tedy zde zeptat kolik?;-)díkec Iannis

petahyah:

--- Citace: xenakis kdy  4. Listopadu 2009, 20:51:24 ---ahoj- tam odešel sem přišel. prohlížím si judaism 101 a napadla mě otázka kolik micvot je dodržováno. Chtěl bych se tedy zde zeptat kolik?;-)díkec Iannis

--- Ukončit citaci ---

13

gvodrazka:
A konto tohoto tematu bych rád splnil milou povinnost a připomněl, že rav Mayer uvedl začínající překlad Mišne Tora (leRambam) na stránkách Maskilu 5770 č.2. v provedení překladatele Karla Goldmana.
https://www.maskil.cz/
Velmi, velmi záslužný počin ! :)

xenakis:
Zdravím...maskil četl četl velmi zdařilé..ohledně micvot jestli správně chápu 613. micvot je boj proti Amalekovi...myslím velmi aktuální..zvláště, co jsem si přečetl odkaz na idnes..u nás se plánuje demonstrace dělnické strany..jsem velmi zvědavý jak se místní k tomuto postaví...dlouho jsem si říkal, že nejlepší je si jich nevšímat a přecházet to s úsměvem. Ale přestože jsem pacifista nemohu se ubránit zlosti a zlosti především ke spoluobčanům. To, že se sejde antifa ok, ale toto staví problém nácků do roviny teen či ještě jim to možná i nahrává. Nechci zde agitovat či hanit, ale evokuje se mi vzpomínka na vajíčka na Paroubka a kde jsou vajíčka na nacisty...?ufff))jiné téma, víme..))Iannis

Elazar:
Boj proti Amalekovi je JEDNA ze 613 micvot.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi