Judaismus > Recepty

na pesach

(1/10) > >>

Jicchak:
Několik domácích receptů, které mám od mé maminky
Charoset:
3 oloupaná nastrouhaná jablka, 1 hrnek (1/4 litrový) oloupaných a nastrouhaných ořechů (nebo nastrouhaných mandlí),1lžička mleté skořice trocha vína na Pesach.
Můžou se zamíchat drobně pokrájené hrozinky nebo datle - nemusí být, já je nedávám a není to tedy vyzkoušené.

Jicchak:
Macesové řízky:
Macesy se na chvíli namočí ve slané vodě, nalámou se na kousky a dají se vždy dva kousky k sobě a obalí se ve vajíčku rozšlehaném vidličkou se špetkou soli a macesovou moukou (musí být řídké těstíčko) a smaží se na pánvičce v oleji.

Jicchak:
Macesové placičky na slano:
3 macesy, 3 vejce, drobně nakrájená cibule, asi 1/2 lžičky soli. Macesy namočit ve vodě až změknou, vymačkat a vše smíchat. Necháme 1/4 hod. uležet znovu promícháme a smažíme placičky, které se dávají do oleje polévkovou lžící a trochu rozplácnou.

Jicchak:
Macesové placičky na sladko:
3 macesy, 2 vejce, špetka soli, 1 hrnek pokrájených hrozinek (může být necelý), 1 lžíce citonové šťávy, 1/4 lžičky mleté skořice, 1 lžíce strouhaných ořechů nebo mandlí, 3 lžíce cukru. Macesy namočíme ve vodě až změknou vymačkáme, přidáme žloutky a ostatní přísady, důkladně mícháme a přidáme sníh z bílků lehce promícháme a smažíme zase malé placičky.

Jicchak:
Macesová nádivka:
10 dkg rozdrobených macesů, 1 vejce a 1 střední cibule. Macesy namočíme, vodu lehce vymačkáme, přidáme jemně nakrájenou cibuli, rozšlehané vejce a ochutíme sekanou petrželovou natí, pepřem, zázvorem a podle chuti osolíme. Kuře nadijeme, osolíme, zašijeme otvor a pečeme.
Jde to udělat též tak, že se potře alobal margarínem (do té nádivky se může kápnout lžíce oleje, aby byla mastnější) a potom se na ten alobal dá ona nádivka, zabalí se též i na bocích, aby to nevytékalo a dá se to péct na pekáček, může se to za pečení podlívat vodou.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi